Welkom by Frieda!

kapitein van mijn gelukIk ben Frieda. ´Dream BIG’; dat is mijn motto. Zo wel privé als in mijn werk. In 2014 gooide ik het roer om. Een goede baan, een mooi huis in een keurige stad en een rooskleurige toekomst in het verschiet. Dit drukke bestaan gaf weinig ruimte voor reflectie, verdieping en spontaniteit. Wat mij betreft cruciale aspecten van het leven. Tijdens een zeilreis rond de Atlantische oceaan, ontdekte ik mijn talent én passie: schrijven. Over de zeilreis publiceerde ik verhalen in Zilt Magazine en schreef ik een boek ‘Kapitein van mijn Geluk’.

Van mijn passie heb ik mijn beroep gemaakt. Het inzetten van je talent in je werk maakt je niet alleen succesvoller, maar ook gelukkiger. En dat is precies waarom ik goed ben in wat ik doe. Als ik schrijf, verlies ik mezelf en raak ik in een flow. Dan ben ik als schrijver op mijn best. Ik breng een verhaal tot leven. Mijn woorden spreken. Nieuwsgierig naar mijn schrijfstijl? Bekijk mijn portfolio .

Naast schrijver ben ik mama van Bent en vrouw van een geweldige man. Ik droom weg bij het uitzicht op de bossen rondom mijn huis en ontspan bij het geluid van loeiende koeien in de achtertuin. Ik raak geëmotioneerd van een mooie zonsondergang of de aanblik van mijn zoontje in de zandbak. Alhoewel ik het dertigersdilemma achter me heb gelaten, worstel ik met de drang naar perfectie. Met een achtergrond in cijfers ben ik hopeloos systematisch en perfectionistisch. Hoe ik mezelf verder zie? Een hoog opgeleide vlotte meid (ik zie mezelf nog altijd niet als vrouw), maatschappelijk betrokken, kritisch doch rechtvaardig. Iemand met een frisse blik, die de dingen nét even anders bekijkt. Waar jij stopt, zet ik door. Een wereldwijf. Een moeder. Een gedreven professional.

2 Comments

 1. Willie Ambergen schreef:

  Frieda,

  Net terug van mijn eigen rondje Atlantic kocht ik je boek op de natte Hiswa. Bij het lezen van je boek gingen er af en toe rillingen van herbeleving door mijn lijf bij het lezen over plekken waar we beiden geweest was. Toen jij schreef over het rukken aan de meerlijnen in Mindelo, voelde ik het schokken weer. De gelukzalige verwondering van het zien van schildpadden en roggen bij Tobago Cays was jou gelukkig ook overkomen evenals het “geript” worden door de te dure langsvarende bakkerboot.
  Bedankt dus voor het weer helpen terug denken en beleven van mijn rondje Atlantic.

  Met vriendelijke groet,

  Willie Ambergen
  http://www.sy-atropos.nl

  ps, ik heb tijdens mijn werkzame leven veel vakliteratuur en verhalen voor vakbroeders geschreven, maar ik moet wel bekennen dat het schrijven van blogs en boeken over persoonlijke dingen jouw veel beter afgaat dan ik ooit zal kunnen bereiken.

  Like

 2. Anita schreef:

  Zondag 24 november 2019 Frieda te gast bij de ALV van de vereniging van Kolibrizeilers
  Zo net voor haar zwangerschapverlof heeft Frieda ons Kolibristen mee genomen met haar inspirerend verhaal. Leuk om te merken wat de interactie met de zaal aan vragen te weeg brengt wat haar verhaal weer ten goede komt. Menig Kolibri boordbieb is uitgebreid met een gesigneerd boek. Zelf hoorde ik haar verhaal voor de 2e keer en door de dynamiek van Frieda met haar publiek geeft beide lezingen aan andere en bijzondere lading

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: