Verhalen over mijn zeilreis rond de Atlantische Oceaan

Terug naar waar het begon: een zeiltocht rond de Atlantische Oceaan. Aan boord van zeiljacht Puff zijn mijn man en ik. We zeilen naar momenten van tijdloosheid, naar een atmosfeer van blijdschap, door zeeën van zen en bergen van liefde. En ondertussen bezoeken we vier continenten en leggen meer dan 10.000 zeemijlen af.

Over de belevenissen hield ik een blog bij en schreef ik het boek ‘Kapitein van mijn Geluk’. In februari 2019 tekende ik mijn boek-deal met uitgeverij Watersportmedia en sinds september 2019 is het boek online verkrijgbaar via de webshop van Watersportmedia https://www.ljharri-watersportmedia.nl/product/2194584/kapitein-van-mijn-gelukBol.com of direct via mij voor een gesigneerde versie (stuur een mail naar info@textbyfrieda.com).

Over het boek

De zeilreis van Frieda Fennell en Léon Blauw begint met een droom en een keuze. Op een dag besluiten ze om het drukke bestaan in Nederland achter zich te laten en naar zee te gaan voor onbepaalde tijd. Ze nemen het roer van hun geluk in eigen hand. Vol goede moed beginnen Frieda en Léon aan hun reis op zeilboot Puff, maar de droom blijkt doorspekt met hindernissen. Ontzag voor het weer, de golven en angst voor de onmetelijke oceaan eisen hun tol.

In Kapitein van mijn Geluk beschrijft Frieda haar ontwikkeling als zeilster én als mens. Ze neemt de lezer mee op haar reis over onbekende zeeën en op haar zoektocht naar vrijheid en naar zichzelf. Dat doet ze op eerlijke, ontwapenende en vaak humoristische wijze.

Kapitein van mijn geluk is ook een verhaal over snorkelen met zeeschildpadden tussen koraalriffen in een helderblauwe zee, het ontdekken van de meest exotische plekjes en het voluit vieren van het leven.

En als er dan een onheilstijding uit Nederland komt, wat doe je dan? Een drama in de familie gooit Frieda en Léon hardhandig uit het paradijs. Weer moeten er keuzes gemaakt worden. Koers wijzigen en grenzen verleggen: het zijn onvermijdelijke zaken in een zeilersleven, dat bepaald wordt door vertrekken en aankomen.

“Vandaag heb ik mezelf overwonnen. De adrenaline maakt plaats voor trots en een gevoel van onoverwinnelijkheid. Voorbij de angst zijn de opties eindeloos. Dit is hoe vrijheid voelt.”

Kun je niet wachten? Lees alvast de artikelen die ik tijdens de reis publiceerde in Zilt Magazine.

Negentien dagen horizon

Het dagboek van een Atlantische oversteek. Correctie: het dagboek van MIJN Atlantische oversteek. Negentien dagen zat ik op zee. Negentien dagen niets dan water, spectaculaire wolkenpartijen, adembenemende sterrenhemels en samenleven op 30m2.  Uit de oude doos om bij weg te dromen …

In de ban van het paradijs

Op het verste punt van de zeilreis bezoeken we de eilandengroep San Blas in Panama. Op de honderden kleine picture-perfect eilanden woont een inheemse indianenstam. Kleine kluwen palmbomen kijken verspreid aan de horizon uit over zee. Als wachters aan de poort van een verborgen schat. Daarachter ligt het paradijs.  Laat je meevoeren over de baren …

‘We voelen ons net tijdreizigers …’

De kers op de taart: Cuba.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: