Van 0 naar 180 in acht seconden

Zo voelt het afgelopen jaar voor mij. Het eerste jaar van Byfrieda was knallen! Toen mijn voet eenmaal het gaspedaal gevonden had, was er geen houden aan…

Ambitie

Vanaf dag één sta ik klaar voor team DOES. Een internationaal erkend kunstenaar die mij inspireert met vormen, kleur en vernieuwende ideeën waartegen ik mijn eigen ambitie kan afzetten. Door steeds kleine dingen te wijzigen in zijn werk blijft hij zich constant ontwikkelen. Discipline en routine leiden tot grootse prestaties. En met die gedachte probeer ik steeds nieuwe en interessante invalshoeken voor mijn teksten te vinden.

6

Uit het interview met DOES voor opdrachtgever GoodHabitz

Geluk én succes

In april werd ik door GoodHabitz benaderd voor het schrijven van een training in samenwerking met een onderwijskundig expert. Die training moest binnen vier weken staan als een huis. Dat betekende vol gas vooruit. Racebril op de neus, haren in een knot, mouwen opstropen en gaan met die bolide. De adrenaline gierde door mijn lijf bij het naar tevredenheid aanleveren van het eindproduct. Voordeel van het schrijven van een training is dat je niet alleen schrijft maar ook leert. Met ‘talent ontwikkelen’ als onderwerp leerde ik dat het inzetten van je passie en talent in je werk je niet alleen gelukkiger, maar ook succesvoller maakt. Hiermee was voor mij het bewijs geleverd. Ik zou doorgaan op de ingeslagen weg.

Verhalenverteller

Na de zomer breidde mijn klantenbestand zich uit met Bleckmann, de Vrijetijdkrant (MDH Uitgeverijen indebuurt Doetinchem, onderdeel van De Persgroep. Ik ging op zoek naar mooie verhalen op straat of die ene alleszeggende quote van een toegewijde vrijwilliger bij de organisatie van een evenement. Iedereen heeft namelijk iets bijzonders te melden. Het mooiste verhaal zit ‘gewoon’ in jou en mij. Achter ieder gezicht schuilt blijdschap, verdriet, wijsheid of humor. Om daar een vinger op te leggen en dat verhaal in woorden uit te drukken is waar mijn hart ligt. Het overbrengen van een beleving aan de lezer.

blog-succes-header (1).jpg

En dat verhaal ligt niet alleen op straat; het zwerft ook over wereldzeeën. Mark Slats belichaamt doorzettingsvermogen en hoop voorbij alle grenzen. Zijn sportprestaties inspireren me tot op het bot. Het is een eer voor hem te mogen bloggen. Inspiratie vind je tevens in je eigen achtertuin. Het is het verhaal van je buurvrouw, moeder of beste vriend. Het is het verhaal achter de beste Toko van Nederland, Toko Bopp. Voor dit prachtige bedrijf laat ik met trots mijn teksten spreken.

Uniek

Tegenslagen waren er natuurlijk ook. Een beter woord is beproeving. Het vinden van een weg die niet werkt betekent simpelweg dat je een andere manier moet zoeken om je doel te bereiken. Dat is leven. Leven is keuzes maken, doorzetten, op je bek gaan, opstaan en weer opnieuw proberen. Wat dat betreft is ondernemen net als leven. Het is je vooral niet laten tegenhouden, je ontdoen van negatieve emotie, positief en groots denken want jij bent de spil. Jij bent uniek. Ík ben uniek.

Met heel veel zin kijk ik uit naar volgend jaar. Het lang verwachte uitkomen van mijn boek. Mijn open boek. Een boek over angst, blijdschap, verdriet, over jezelf vinden, over het vinden van geluk en zijn wie je bent. Ik sta te popelen om dat verhaal met jullie te delen!

Wegwijzer_824x675

Gratitude

Aan mijn opdrachtgevers zeg ik: bedankt! Niet voor de leuke bijdrage aan de grootse-dromen-kas. Maar voor het zijn van mijn wegwijzer langs de snelweg. De weg naar zelfontplooiing, naar ondernemerschap, de weg naar geluk. Want geluk, niet te verwarren met de kortstondige emotie van blijdschap, ervaar je bij positieve emotie, wanneer je in de flow raakt en je ergens aan bijdraagt. Alleen dan ben je op je best. En dat gevoel kreeg ik keer op keer als ik voor jou achter het toetsenbord ging zitten. Daarom kreeg jij de best sprekende tekst! Een tekst die bijdraagt aan jouw ambitie. Want alleen het beste is goed genoeg voor jou.

Aan al mijn toekomstige opdrachtgevers zeg ik: laten we samen jouw verhaal vertellen. Er zijn veel tekstschrijvers, veel storytellers. En daar zitten vast hele goede tussen. Maar weinigen schrijven met de passie, beleving en diepgang waarmee ik schrijf.  Ieder woord zorgvuldig afgewogen om een emotie te creëren of setting tot leven te brengen. Mijn tekst roert. Daarin ben ik de allerbeste. 

Klaar voor de start? Vanaf 7 januari begint het tweede raceseizoen. Zie ik je op het circuit?

Fijne feestdagen en een flitsend 2019!

Byfrieda – Kapitein van mijn Geluk

Volg Byfrieda op Facebook voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: